Blog > Komentarze do wpisu
PLACKI Z KASZY GRYCZANEJ
100 g kaszy gryczanej; 1 bulion grzybowy w kostce; 5 łyżek tartego sera; 1 jajko; sól; czarny pieprz; olej do smażenia
Zagotować wodę z bulionem (lub wodą), włożyć woreczek z kaszą i gotować przez 15 minut, odsączyć. Kaszę wsypać do miseczki, ostudzić, dodać tarty Parmezan i jajko, doprawić solą oraz pieprzem. Smażyć z dwóch stron na rumiano. Placki ułożyć na talerzach, polać gorącym sosem grzybowym. Posypać koperkiem.
wtorek, 23 grudnia 2008, klitus.bajdus

Polecane wpisy

  • GRANOLA

    450 g płatków owsianych; 120 g pestek słonecznika; 120 g ziaren sezamu; 175 g musu jabłkowego; 2 łyżeczki zmielonego cynamonu; 1 łyżeczka zmielonego imbiru; 6 ł

  • ZUPA SEROWA

    1,5l wywaru lub wody;4 serki topione po 100g;100g szynki wędzonej lub chudego boczku;2 pokrojone w kostkę cebule;2 ząbki czosnku;1 łyżka masła;grzanki;sól;piepr

  • MAKARONIKI ORZECHOWE PROSIACZKA

    1/2 kostki miękkiego masła; 1/2 szklanki cukru; łyżeczka esencji waniliowej; 1/4 szklanki gorącej wody; 1 i 2/3 szklanki mąki; 1/2 łyżeczki soli; białko lekko u

Komentarze
2008/12/23 09:04:59
www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/grzyby/placki_z_kaszy_gryczanej/files/page406_5.jpg