Blog > Komentarze do wpisu
SPAGHETTI BROKUŁOWE
250g makaronu spaghetti; brokuł (ilość w zależności od upodobań, może być nawet cały); 4-5 ząbków czosnku; śmietana 12%; sól, pieprz; masło do smażenia; świeża pietruszka; żółty ser do posypania;
Brokuł umyć, podzielić na bardzo małe różyczki,odrzucając łodygi. Wrzucić na rozgrzane masło,lekko posolić i smażyć do miękkości. Na patelnię wycisnąć obrany czosnek, podsmażyć delikatnie. Całość zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ser. Gotować chwilę,żeby śmietana się zredukowała. Ugotować makaron al dente. Polać sosem brokułowo-czosnkowym. Posypać odrobiną pietruszki.
niedziela, 28 grudnia 2008, klitus.bajdus

Polecane wpisy

  • GRANOLA

    450 g płatków owsianych; 120 g pestek słonecznika; 120 g ziaren sezamu; 175 g musu jabłkowego; 2 łyżeczki zmielonego cynamonu; 1 łyżeczka zmielonego imbiru; 6 ł

  • ZUPA SEROWA

    1,5l wywaru lub wody;4 serki topione po 100g;100g szynki wędzonej lub chudego boczku;2 pokrojone w kostkę cebule;2 ząbki czosnku;1 łyżka masła;grzanki;sól;piepr

  • MAKARONIKI ORZECHOWE PROSIACZKA

    1/2 kostki miękkiego masła; 1/2 szklanki cukru; łyżeczka esencji waniliowej; 1/4 szklanki gorącej wody; 1 i 2/3 szklanki mąki; 1/2 łyżeczki soli; białko lekko u