Blog > Komentarze do wpisu
SPAGHETTI BROKUŁOWE
250g makaronu spaghetti; brokuł (ilość w zależności od upodobań, może być nawet cały); 4-5 ząbków czosnku; śmietana 12%; sól, pieprz; masło do smażenia; świeża pietruszka; żółty ser do posypania;
Brokuł umyć, podzielić na bardzo małe różyczki,odrzucając łodygi. Wrzucić na rozgrzane masło,lekko posolić i smażyć do miękkości. Na patelnię wycisnąć obrany czosnek, podsmażyć delikatnie. Całość zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ser. Gotować chwilę,żeby śmietana się zredukowała. Ugotować makaron al dente. Polać sosem brokułowo-czosnkowym. Posypać odrobiną pietruszki.
niedziela, 28 grudnia 2008, klitus.bajdus